Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /home/deb13702/domains/podotherapiewinterswijk.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/deb13702/domains/podotherapiewinterswijk.nl/public_html/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Podotherapie Achterhoek » Behandeltherapieën
post by admin |

Behandeltherapieën

 

De podotherapeut beschikt over verschillende preventieve, correctieve en protectieve therapieën die er op gericht zijn om de oorzaak van de klachten te verhelpen en zo het functioneren van de voet te verbeteren of te behouden.

De hulpmiddelen worden grotendeels met de hand vervaardigd en kunnen hierdoor indien nodig aangepast.

De volgende therapieën heeft de podotherapeut tot zijn of haar beschikking:

  • Podotherapeutische zolen

 

  • Siliconen orthese (teenstukje); afwijkende teenstanden worden gecorrigeerd en/of drukplekken worden voorkomen

 

  • Instrumentele voetbehandeling; bestaande uit de behandeling van overmatig eelt- en likdoornverzorging, ingegroeide nagels en wratten. Tevens valt hieronder de wondverzorging bij patiënten met diabetes en reuma.

 

  • Nagelbeugeltechniek (orthonyxie);Een beugeltje van verchroomd draad wordt om de nagel geplaatst. De nagelvorm wordt gecorrigeerd en ingroeien wordt voorkomen.

  • Tijdelijke vilttherapie/voorlopige taping; pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct ontlast en beschermd en de voet kan tijdelijk ontlast worden met een taping.

 

  • Schoenadviezen.

NagelbeugeltechniekimagesCAY5XF5CVilttherapie48661_nl_editor photo29